Möbelinformation indiska möbler i brunt Sheshamträ.

 

Våra indiska möbler är producerade av massivt sheshamträ. De tillverkas under enkla förhållanden och med enkla verktyg, vilket skapar en handgjord känsla. Sheshamträ är ett hårt träslag med ådringar som är varierande. Färgskillnader, småsprickor och ojämnheter förekommer och bidrager till möblernas rustika utseende. På möblerna finns det ofta handsmidda järnbeslag som förhöjer hantverkskänslan. Lädret som används är svart genomfärgad kohud och även här förekommer små variationer i utseende genom naturliga märken.

 

Möblerna är mörkbetsade och lackade så att färgskiftningar lyfts fram i träet. Alla våra möbler har en mörk nyans men små färgskillnader förekommer mellan dem. På vissa bilder på nätet ser möblerna ljusare ut än de är i verkligheten och det har att göra med svårigheten att fotograferar mörka träslag och återge dem helt korrekt.

 

Är du ute efter en unik, rustik och vacker möbel med hantverkskänsla är de indiska möblerna helt rätt; är det däremot möbler med perfekt finish du vill ha bör du söka andra alternativ,      t ex möbler i ek eller hardwood, i vår butik (på nätet eller i Vänersborg).

 

Renhåll möbeln med hjälp av en lätt fuktig trasa. För att fylla i små oönskade sprickbildningar och polera upp en yta: Stryk ett tunt och jämt lager med Liberon Antikvax/Liberon ifyllnadsvax med hjälp av Liberon polerull längs möbelns fiberriktning. Låt därefter vaxet torka några timmar. Polera sedan upp möbeln med en bomullstrasa.